SJ Church - шаблон joomla Оригами

  •  
  •  
  • twiter
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 20:09

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Φιλανθρωπική Δράση

Στην ενορία των Αγ. Αναργύρων Αττικές, μέσα από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο με πρόεδρο τον Πρωτ. Νικόλαο Γιαννακίδη, και μέλη Ευαγγελία Καρμπαδάκη, Βασιλική, Μπόθου, Καλομοίρα Μάρκου, Ευσεβία Σοφιανίδου, Μαρίνα Μαραγκάκη, και Παναγιώτη, Τζαβάρα γίνεται ένα μεγάλο και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Υπάρχει ένα Κέντρο Ενοριακής Αγάπης στο οποίο σιτίζονται καθημερινά 47 άτομα. Υπεύθυνη, για το σισίτιο είναι η, κ. Ευφροσύνη, Κουρεντή, (τηλεπικοινωνίας: 2102619799).

Επίσης έχει γίνει, ανέγερση, ενός νέου Κέντρου Ενοριακής Αγάπης επί των οδών Τριπόλεως & Πεισιστράτου σε ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεως. Το νέο ΚΕΑ διοικείται από πενταμελή, επιτροπή, με πρόεδρο τον Πρωτ. Νικόλαο Γιαννακίδη, και μέλη, τους κυρίους Γεώργιο Δρόσο, Παναγιώτη, Τζαβάρα, Νίκη, Τρίγκα και Μαγδαληνής Καίνιχ.

Νεότητα: Λειτουργούν τμήματα για όλες τις βαθμίδες των Νεανικών Συντροφιών με πολύ ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχής παιδιών. Παράλληλα λειτουργεί Νεανικό Ενοριακό Κέντρο (σε αίθουσα του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης) και Δανειστική Βιβλιοθήκη. Πραγματοποιούνται γιορτές και εκδρομές προς ψυχαγωγία των παιδιών. Πρέπει να υπογραμμισθεί ή άριστη συνεργασία Ενορίας- Σχολείων, σε σημείο να παραχωρούνται αίθουσες των σχολείων της Ενορίας μας για μαθήματα των Συντροφιών μας κάθε Σάββατο. Υπεύθυνος: Πατήρ Νικόλαος Τάσκα.

Τράπεζα Αίματος: Δυο φορές ετησίως γίνονται αιμοδοσίες με συλλογή αρκετά ικανοποιητικού βαθμού φιαλών αίματος. Υπεύθυνος: π. Νικόλαος Γιαννακίδης.

Ιερά    Εξομολόγηση:   Το   Μυστήριο  θεραπεύεται καθημερινά από όλους τους Εφημέριους.

Εκδόσεις: Μηνιαίο Ενημερωτικό 'Εντυπο με την επωνυμία «ΕΡΧΟΥ και ΙΔΕ», διάφορα έντυπα πού αφορούν αναδόχους, μελλονύμφους, εξομολογημένους, αντιαιρετικά προγράμματα Ί. Ακολουθιών, ημερολόγια τσέπης από το 2004  έως  και σήμερα. Υπεύθυνος: π. Χρυσόστομος.

Εκδρομές: Πραγματοποιούνται ευκαίρως - ακαίρως σε Μονές και Προσκυνήματα προς πνευματική αναψυχή των ενοριτών και ενίσχυση των έργων του Ναού. Υπεύθυνος: π. Νικόλαος Γιαννακίδης.

Σύλλογος Ανεγέρσεως - Αποπεράτωσης του  Ιερού Ναού:

Για την ανέγερση και αποπεράτωση του Ναού κρίθηκε σκόπιμη και η σύσταση Συλλόγου που ως αντικείμενο θα είχε τη συλλογή χρημάτων για να προχωρούν τα έργα. Πρωτεργάτης της προσπάθειας ήταν ο τότε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Νικόλαος Κοτσώνης.

Κύριος σκοπός του σωματείου κατά τον εμπνευστή του ήταν η επέκταση και η αγιογράφηση του Ναού. Προέβη σ' όλες τις νομικές ενέργειες, καταρτίσθηκε και προσωρινή Επιτροπή, εγκρίθηκε το Καταστατικό και στις 24 Απριλίου 1963 το Πρωτοδικείο, με την 4302/63 απόφαση έδωσε την έγκριση του για τις πρωτοβουλίες των ενοριτών των Αγίων Αναργύρων. Οι πρώτες εκλογές για ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου έγιναν την 5 Μαίου του ίδιου χρόνου. Απ' αυτές πρόεδρος αναδείχθηκε ο μακαριστός Ευθύμιος Παρασκευόπουλος. Έσοδα του συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών, οι δωρεές και οι επιχορηγήσεις από διάφορες πηγές. Στο καταστατικό έγιναν κατά καιρούς τροποποιήσεις, και η τελευταία πρόσφατα (το 1998).

 Ακόμα: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ενορίας, διάφορες εκδηλώσεις. Έκθεση βιβλίου και ειδών για την Θεία Λατρεία, ενοριακό κυλικείο, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Φιλόπτωχο Ταμείο ΚEA »
Top

Επικοινωνία

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λ. Δημοκρατίας 50  Τ.Κ.  135 61
Τηλ. 210-2611689
Φαξ: 210 - 2631492

email: i.n.ag.anargyron.at@gmail.com