ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΡΑΤΟΡΤΙΟ
“ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ”
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Βυζαντινό ορατόριο “Από το πάθος στην Ανάσταση” που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού υπο την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στον Ι.Ναό Αγίων Αναργύρων, ομωνύμου Δήμου Αττικής, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Συντελεστές του ορατόριου ήταν σαρακονταμελής χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κου Δημητρίου Καλομοίρη.
Πρίν την παρουσίαση, σκέψεις -υπό τον τίτλο “Πόνος και αδικία”- για την Μεγάλη Εβδομάδα ακούσθηκαν από τον Αρχιμ. Χρυσόπουλο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ. Ιλίου κος Αθηναγόρας, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Παν/τος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο αρμόδιος επί πολιτιστικών θεμάτων Αντιδήμαρχος κος Περικλής Παπαγεωργίου.
Στό τέλος της εκδήλωσης αντηλλάγησαν πλακέτες και αναμνηστικά μεταξύ Δήμου, Ι.Μητρόπολης και χοράρχη. Παρέστησαν Ιερείς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος φιλόμουσων, οι οποίοι επαίνεσαν και καταχειροκρότησαν την χορωδία.