SJ Church - шаблон joomla Оригами

  •  
  •  
  • twiter
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 09:57

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Ε.Α 8-11-2016

ΛΟΓΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016,

του Προέδρου της Υποεπιτροπής

Πρωτ. π.Νικολάου Γιαννακίδη

 

      Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμε, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ιλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, κ. Δήμαρχε Αγ. Αναργύρων και Καματερού κ. Νικόλαε Σαράντη, κύριε Υπουργέ, Σεβαστοί Πατέρες κυρίες και κύριοι. Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας υποδεχόμαστε σήμερα στην ενορία των Αγ. Αναργύρων, στην οποία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης, όπου οι άνθρωποι της ενορίας μας και όχι μόνο, θα βρίσκουν παρηγοριά και ανακούφιση.
       Ο Χριστός πρώτος μας έδειξε το δρόμο, μαζί με την εσωτερική –πνευματική αναγέννηση έδωσε και τη σωματική υγεία στον άνθρωπο. Κατ΄ επέκταση κι εμείς αν θέλουμε να θεωρούμαστε μιμητές του πρέπει να ενισχύουμε τους ανθρώπους όχι μόνο με τον πνευματικό λόγο αλλά και να τους στηρίζουμε στα καθημερινά προβλήματα τους, τα οποία δημιουργούν οι συνθήκες της σημερινής κοινωνίας.
      Τα μέλη που απαρτίζουν, σήμερα, την διοικούσα υποεπιτροπή του Ιδρύματος αυτού είναι πενταμελή. Ο κ. Πολύδωρος Τσελέκας  και ο κ. Παναγιώτης Καλαράς από το Δήμο των Αγ. Αναργύρων-Καματερού και ο κ. Παναγιώτης Τζαβάρας, η κ. Βασιλική Μπόθου και ο Ιερέας Νικόλαος Γιαννακίδης από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Αγ. Αναργύρων Αττικής.
      Το οικόπεδο στο οποίο ανεγέρθη το παρόν ίδρυμα παρεχωρήθη το 2006 από το Δήμο των Αγ. Αναργύρων-Καματερού, με τον τότε Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τρίγκα, καθώς και από τους συνιδιοκτήτες κ. Δημήτριο Παούρη, κ. Ελευθερία Λαγαρά, κ. Αδριανή Βερώνη και κ. Παναγιώτη Βόδινα.
     Η ανέγερσή του ξεκίνησε το έτος 2007 με τη βοήθεια και την προσφορά των Πολιτικών Μηχανικών-Αρχιτεκτόνων κ. Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, κ. Αικατερίνης Γκολφινοπούλου και κ. Πέτρου Ματζάκου.
     Στο παρόν ίδρυμα λειτουργεί συσσίτιο με 50 μερίδες φαγητό ημερησίως. Επίσης γίνονται τα κατηχητικά σχολεία με συνολικό αριθμό  150 παιδιών διαφόρων ηλικιών. Υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων στην οποία πραγματοποιούνται Ιερά κηρύγματα και διάφορες εκδηλώσεις της ενορίας μας. Τέλος έχουν κατασκευαστεί έξι δωμάτια με 13 κλίνες όπου εκεί θα βρίσκουν προσωρινή διαμονή και διατροφή δωρεάν,  συγγενείς ασθενών από επαρχία.
     Μακαριώτατε θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου η οποία με στήριξε στην προσπάθεια αυτή. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να ξεχάσουμε και τους ανθρώπους οι οποίοι συνετέλεσαν στο να ολοκληρωθεί το ίδρυμα αυτό.Ξεκινώντας από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Θωμά Συνοδινό που είχε επιτελέσει Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά το έτος 2006 και που υπέγραψε τα συμβόλαια, ώστε να δοθεί το οικόπεδο στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων Αττικής. Τον τότε διευθυντή της Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, τον νυν διευθυντή της Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π.Βασίλειο Χαβάτζα καθώς και τους μεγάλους δωρητές μας, τον κ. Δημήτριο Σοφιανίδη, τους κυρίους Νικόλαο και Πέτρο Παλαιοθόδωρο, και του κυρίους Νικόλαο και Παναγιώτη Δαχτυλίδη,  τον κ. Βασίλειο Ευστρατίου και πολλούς ακόμα δωρητές που συνέβαλαν στο έργο αυτό.Επίσης στη λειτουργία του ιδρύματος βοήθησαν και βοηθούν με την αγάπη τους και την προσφορά τους πολλοί εθελοντές τους οποίους θέλω ολόψυχα να τους ευχαριστήσω. Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω και ορισμένους που από το ξεκίνημα του ιδρύματος βρίσκονται πλάι μου σε κάθε προσπάθεια και μαζί ξεπερνούσαμε κάθε δυσκολία. Πρώτον από όλους τον νυν Δήμαρχο κ. Νικόλαο Σαράντη, τον κ. Παναγιώτη Τζαβάρα που μου στάθηκε σαν πατέρας, την κ. Ευφροσύνη Κουρεντή, την κ. Βασιλική Μπόθου, την κ. Μαρίνα Μαραγκάκη, την κ. Ευαγγελία Καρμπαδάκη, την κ. Ευσεβία Σοφιανίδου, την κ. Καλομοίρα Μάρκου, την κ. Ζωή Περιβόλα την κ. Κωνσταντίνα Σταυράκη, και την κ. Έλλη Αθανασίου.Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, ο οποίος με τις συμβουλές του και την αγάπη του στάθηκε αρωγός στην ολοκλήρωση του έργου αυτού. 
    Μακαριώτατε, Άγιε Πατέρα μας κ. Ιερώνυμε, σήμερα με τις ευλογίες Σας ολοκληρώνεται η προσπάθεια για την ανέγερση του ιδρύματος αυτού. Και από σήμερα ξεκινά η λειτουργία του που σκοπό έχει την πνευματική και σωματική ανακούφιση των ανθρώπων που τη χρειάζονται. Μακαριώτατε στο πρόσωπό Σας βρίσκουμε τον Πνευματικό μας Πατέρα και με το παράδειγμά Σας, προσπαθούμε να γίνουμε μιμητές του θεάρεστου έγου Σας.                                                                                                                                                        

           Ασπάζομαι τη Δεξιά Σας

       την ευχή Σας

 

Top

Επικοινωνία

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λ. Δημοκρατίας 50  Τ.Κ.  135 61
Τηλ. 210-2611689
Φαξ: 210 - 2631492

email: i.n.ag.anargyron.at@gmail.com